LYMFEDRAINAGE THERAPIE


Lymfedrainage therapie is een specialistische massagetechniek waarbij met specifieke handgrepen de beweeglijkheid van het lymfvatenstelsel activeert en stimuleert. Door zachte, ritmisch pompende bewegingen in het oedeemgebied neemt de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten toe.

Het lymfestelsel neemt onder andere overtollig weefselvocht, eiwitten en cellen uit je weefsels op en voert deze af. Op plaatsen waar een overschot aan vocht en/of afvalstoffen in het weefsel zit, kan lymfedrainage worden toegepast. Er zijn verschillende aandoeningen die baat kunnen hebben bij lymfedrainage. Bij ontstekingen dient eerst de ontsteking behandeld te worden, voordat er gestart wordt met lymfedrainage.

Lymfedrainage helpt de afvoer van het opgehoopte lymfevocht. Deze behandeling is aan te raden bij klachten als lymfe-oedeem, lipoedeem, huidproblemen, chronische vermoeidheidsklachten, rusteloze benen, fibromyalgie, dynamisch oedeem.

Na de massage voel je soms een lichte tinteling in het behandelde gebied. Het kan voorkomen dat je na een lymfedrainage therapie wat vaker moet plassen.